Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της προοδευτικής διακυβέρνησης, τόνισε την Πέμπτη το απόγευμα από την Πτολεμαΐδα ο Σωκράτης Βατάλης, μιλώντας στη συνάντηση- συγκέντρωση που διοργάνωσε σε γνωστό καφέ της πόλης.
Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως όσο και αν τα fake news της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτή του τη θέση, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα και θα γίνει πράξη:
«Εδώ από την κοιτίδα της ενέργειας, την Πτολεμαΐδα, σας λέω πως η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα είναι γεγονός με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και αν λένε ψέματα και μας κατηγορούν, η ευρωπαϊκή πραγματικότητα δείχνει σε Γερμανία και Γαλλία πως η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι εφικτή».
Παράλληλα στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να απαλλαγεί η χώρα από το «καθεστώς Μητσοτάκη» και να μπει ένα τέλος όσα ζει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 4 χρόνια:
«Δεν έχουμε μαγικό ραβδί αλλά θέλουμε να δώσουμε ελπίδα στη νέα γενιά και τα χαμένα όνειρά της», τόνισε και αναφέρθηκε παράλληλα σε ζητήματα όπως η οικονομική ασφάλεια, οι βιώσιμες συνθήκες εργασίας, το κράτος δικαίου και η παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας και παιδείας.
Τέλος δεσμεύτηκε πως θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία και κάλεσε τον κόσμο σε μια μαζική παρουσία το Σάββατο στην Κοζάνη, στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ώστε να πάρουν όλοι το μήνυμα της ανατροπής.