Σε έναν χώρο που γνωρίζει καλά και υπηρετεί μέσω της Κεντρικής Αντιπροσωπείας στην οποία είναι εκλεγμένος, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Σωκράτης Βατάλης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους που συνεργάζεται επί σειρά ετών.
Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τη διοίκηση του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και αναφέρθηκε στα ζητήματα του κλάδου των μηχανικών, δίνοντας έμφαση σε όσους συναδέλφους του αναγκάστηκαν να αναζητήσουν εργασιακή ασφάλεια στο εξωτερικό:
«Ξέρουμε όλοι πως λείπουν τα τελευταία χρόνια πολλοί φίλοι και συνάδελφοι μας. Έμπειροι και καταρτισμένοι επιστήμονες οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους σε χώρες του εξωτερικού καθώς αδυνατούν να βρουν σταθερό εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να αγωνιστούμε και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε να βρεθούμε ξανά μαζί στα εργοτάξια, στα μεγάλα έργα και το σχεδιασμό της επόμενης μέρας για τον τόπο μας».
Παράλληλα ο Σωκράτης Βατάλης είχε συνάντηση και με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, καταγράφοντας τα αιτήματα του κλάδου ενώ σημείωσε πως ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν στηριχθούν πρώτιστα, οι άνθρωποι και οι θεσμοί που την υπηρετούν.