Στη Μαρτυρική Κοινότητα των Πύργων Εορδαίας, βρέθηκε την Κυριακή το πρωί ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Κοζάνης, Σωκράτης Βατάλης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 331 θύματα του ολοκαυτώματος που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Απριλίου 1944.
Οι Πύργοι Εορδαίας αποτελούν ένα από τα χωριά της περιοχής που βίωσαν με το χειρότερο τρόπο τη ναζιστική θηριωδία, πλήρωσαν με αίμα τον παραλογισμό του φασισμού και η εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο είναι ο ελάχιστος φόρος τομής στα αθώα θύματα, ενός από τα πιο στυγερά εγκλήματα τα οποία διέπραξαν τα στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα:
«Οι Πύργοι, το Μεσόβουνο και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε. Δεν μας επιτρέπουν να σβήσουμε από τη συλλογική μνήμη τον παραλογισμό του ναζισμού και όσους επωάζουν το αυγό του φιδιού κλείνοντας το μάτι στους σύγχρονες εκφραστές της φασιστικής ιδεολογίας», τόνισε ο Σωκράτης Βατάλης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης μνήμης, συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής ανταλλάσσοντας απόψεις για θέματα της καθημερινότητας και όχι μόνο.