Την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας, των επαγγελματιών και όλων των πολιτών από την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους υπεύθυνους, κατέγραψε το Σάββατο το πρωί στο Βελβνεντό ο Σωκράτης Βατάλης ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή στα πλαίσια των περιοδειών του σε όλο το Νομό Κοζάνης.

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τον αποκλεισμό της περιοχής, θέμα που δημιουργεί αρνητικές συνθήκες και δυσκολεύει την καθημερινότητα τους όσο παραμένει κλειστή η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.

«Είναι προφανές πως προέχει η ασφάλεια των πολιτών, αλλά κάποιοι δεν φρόντισαν να διασφαλίσουν όλες εκείνες τις παραμέτρους για να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω η περιοχή του Βελβεντού και των Σερβίων. Παλινωδίες στη διαχείριση του θέματος, επικοινωνιακά τρικ και υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά για αποζημιώσεις, με την κυβέρνηση μακρινό παρατηρητή».
Για το ίδιο θέμα αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία απασχολούν την περιοχή, ο Σωκράτης Βατάλης είχε συνάντηση με στελέχη της δημοτικής αρχής.