«Αυτοί που έκοβαν τις κορδέλες των εγκαινίων πριν λίγους μήνες, ήταν οι ίδιοι που ήθελαν να κλείσουν το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο Σωκράτης Βατάλης επισκεπτόμενος την Παρασκευή το πρωί τις εγκαταστάσεις της νέας Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, καθηγητές, αλλά και τον Πρύτανη Θεόδωρο Θεοδουλίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δράσεις του Πανεπιστημίου, το ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο που παράγεται καθώς και όλες εκείνες τις ενέργειες που γίνονται ώστε το Ίδρυμα να ισχυροποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο Σωκράτης Βατάλης επισήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που δημιούργησε νέες σχολές και τμήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η στήριξη προς το Ίδρυμα ήταν έμπρακτη προκειμένου να παίξει πραγματικά ενεργό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή.

«Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ρόλο του δημόσιου Πανεπιστημίου, καταργώντας άμεσα την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που απαγορεύει στη νέα γενιά να σπουδάσει και να έχει πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση», υπογράμμισε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη ΔΟΥ Κοζάνης, όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους.