«Η μη διασφάλιση λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης αποδεικνύει πως η απολιγνιτοποίηση όχι μόνο προχωρά χωρίς σχέδιο, αλλά το ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για την περιοχή είναι επικίνδυνο», τόνισε ο Σωκράτης Βατάλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Τρίτη το πρωί στο αμαξοστάσιο της ΔΕΥΑΚ και τα γραφεία της επιχείρησης.
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αντάλλαξε απόψεις για μια σειρά ζητημάτων με την προμετωπίδα φυσικά να είναι το θέμα της Τηλεθέρμανσης για την πόλη της Κοζάνης και η αγωνία για το αν αυτό το πολύτιμο αγαθό θα μπορεί να φτάνει στα σπίτια όπως απρόσκοπτα γίνεται εδώ και 30 χρόνια.
Παράλληλα μεγάλη συζήτηση έγινε και για την ιδιωτικοποίηση του νερού, με τον υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτούργησε και σε αυτό το ζήτημα όπως με όλα τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες:
«Η νοοτροπία να κάνουν δικά τους όλα τα δημόσια αγαθά, τους υποχρεώνει να ισοπεδώνουν τα πάντα. Η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση θα επαναφέρει υπό δημόσιο έλεγχο κάθε αγαθό και υπηρεσία που ανήκει στο λαό. Ως εδώ με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».
Στη συνέχεια ο Σωκράτης Βατάλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του διοικητηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, όπου είχε συναντήσεις με εργαζομένους και στελέχη των υπηρεσιών, με τις οποίες έχει συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας.