Την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και των ξεκάθαρων απαντήσεων για το μέλλον της Γέφυρας, επεσήμανε την Δευτέρα από τα Σέρβια όπου βρέθηκε ο Σωκράτης Βατάλης.
Όπως τόνισε και τις προηγούμενες ημέρες στο Βελβεντό, η κυβέρνηση έδειξη πλήρη αδιαφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ δεν έχει πράξει το παραμικρό για τη διασφάλιση βασικών ζητημάτων για την καθημερινότητα δύο αποκλεισμένων περιοχών και 15.000 κατοίκων.
Το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε διεξοδικά και με το Δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, ενώ ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας της περιοχής:
«Η θωράκιση και ενίσχυση των δομών όπως το Κ.Υ. Σερβίων γίνεται πλέον πιο επιτακτική από ποτέ. Δεν μπορούν δύο αποκλεισμένες περιοχές να παίζουν κορώνα- γράμματα την καθημερινότητά τους πληρώνοντας την αναλγησία της κυβέρνησης που δεν πράττει ούτε τα βασικά ώστε να νιώθουν ασφάλεια οι πολίτες».
Ο Σωκράτης Βατάλης αφού συνάντησε αρκετό κόσμο στη λαϊκή αγορά, είχε επαφές με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Σερβίων όπου συζητήθηκαν θέματα του πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί με την απαραίτητη στήριξη να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.